Yuan Qigong

YUAN QIGONG is een belangrijk onderdeel van REN XUE. YUAN QIGONG is een uitgebreide discipline, die zowel stille meditaties als mediaties met veel mooie bewegingen omvat.

Hierbij werk je aan alle aspecten: je lichaam, geest, ademhaling, en Qi/energie. De negen Yuan Qigong methoden zijn ontworpen om alle aspecten van het leven te verbeteren. Naarmate de beoefenaars vooruitgang boeken met de negen methoden, verschuift de focus geleidelijk van Qi en lichamelijke gezondheid naar het bewustzijn.

Het beoefenen van Yuan Qigong helpt om mentale helderheid te verhogen, verbetert de interne kracht en stabiliteit en helpt ons de patronen van het denken die tot negatieve emoties leiden te begrijpen en te veranderen.

Het toepassen van wat er wordt geleerd tijdens het beoefenen van de methodes in het dagelijks leven staat centraal, omdat het uiteindelijke doel is om het gevoel van kalmte, geluk en helderheid op elk moment in het dagelijks leven te kunnen handhaven.

Hieronder vind je een overzicht van hoe het Yuan Gong Systeem is opgebouwd en daaronder een video waarin de eerste vier methodes worden gedemonstreerd met wat uitleg. Nog wel even in het Engels.