REN XUE

Yuan Tze

De Chinese woorden REN XUE betekenen “De wetenschap van het menselijk leven”.  

De oprichter van REN XUE, Yuan Tze, koos deze woorden om over te brengen hoe diep REN XUE alle aspecten van ons leven kan beïnvloeden: het verbeteren van energie en het bevorderen van een betere fysieke gezondheid, het verduidelijken en focussen van onze denkprocessen en het openen van onze harten en ons bewustzijn.

REN XUE is een holistisch systeem dat kennis uit de traditionele Chinese wijsheid en cultuur (zoals taoïsme, confucianisme, qigong, boeddhisme, traditionele Chinese geneeskunde, etc.) combineert met de moderne filosofie, medische wetenschap, wetenschap en technologie.

REN XUE biedt ons een pad dat elk aspect van het leven kan verbeteren, inclusief onze gezondheid, ons bewustzijn, onze persoonlijke groei en onze relaties met elkaar en met de natuur.

Of je nu streeft naar een bescheiden doel of een grote verbetering, REN XUE biedt een veilig en zinvol kader dat elke stap vooruit zal ondersteunen. De toepassingen zijn aan te passen aan elke situatie, waardoor persoonlijke groei en ontwikkeling op een eenvoudige en efficiënte manier mogelijk zijn. Of het nu gaat om het overwinnen van een onaangename gewoonte (patroon), het verwerken van ongemakkelijke emoties, het leren omgaan met een grote ziekte, REN XUE  kan iedereen helpen, waar je ook staat in het leven en helpt je te werken aan het leiden van een gezond en gelukkig leven vol welzijn en groei.

‘Zi Du Du Ren’ is de missie van REN XUE en in REN XUE wordt het beschouwd als de ultieme manier om het doel van het leven te realiseren. De letterlijke vertaling is: Help jezelf, help anderen. Het geeft aan dat het essentieel is om eerst onze eigen gezondheid en ons eigen bewustzijnsniveau te verbeteren, voordat we anderen veilig en effectief kunnen helpen. Oftewel, “Help jezelf, zodat je anderen kunt helpen”. We  zijn allemaal met elkaar verbonden en door anderen verstandig te helpen, verheffen we onszelf ook en helpen we om het bewustzijnsniveau van de samenleving als geheel te verhogen. Dit is de ultieme missie voor studenten van REN XUE.

Wil je meer weten over REN XUE of Yuan Tze, bezoek dan de website van REN XUE International: https://www.renxueinternational.org/

In de onderstaande video, kun je Yuan Tze horen praten over zijn jeugd.