Docenten

Ren Xue docenten in Nederland

Hieronder vind je informatie over REN XUE docenten in Nederland. Als een docent een eigen website heeft, kan die worden gevonden door op de naam van de betreffende docent te klikken.


Anneke de Graaf – Leimuiden

Ren Xue Lifecultivation gaat voor mij over antwoord krijgen op mijn levensvragen. Om steeds weer terug te keren naar de essentie van mijn bestaan.

Yuan Tze’s  informatie voedt mij op een diep niveau, zet me aan het denken én aan het werk om mijn gezondheid, geluk, welzijn en  ontwikkeling op een hoger plan te brengen. Om van daaruit een bijdrage te leveren aan mijn omgeving.

De vloeiende en verstilde oefeningen van Yuan Gong, subsysteem van Yuan Gong, helpen me  lichaam en geest meer en meer te verbinden, mijn levenskracht te versterken en mijn helderheid te vergroten.

Ik volg dit pad nu vanaf 2013. Het vormt me, geeft richting aan mijn leven, biedt steun en houvast op lastige momenten en laat me groeien. Mijn inzichten helpen mij ook in mijn werk als vertrouwenspersoon integriteit en als zorgvrijwilliger in een Hospice.

Als gekwalificeerd Yuan Gong Master level 6 draag ik mijn kennis met veel plezier over in de vorm van workshops, introductielessen en een-op-een ontmoetingen. Als je interesse hebt kan je een mail sturen naar: annekedegraaf@ziggo.nl

‘A blessing to walk this life on the Ren Xue path’

Hilde Swets – Woerden

Ik ben al jaren een Qi-gong-beoefenaar. Mijn Ren Xue & Yuan Gong-studie ondersteunt mij in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik voel me authentieker, gelukkiger, kalmer en relaxter in het dagelijks leven.

Ik werk als trainer & facilitator met teams en leiders die hun innovatiekracht willen vergroten. Ik introduceer Ren Xue & Yuan Gong in dit werk om een veld van vertrouwen te openen zodat ze contact kunnen maken met het collectieve bewustzijn en intelligentie. Het ondersteunt in het doorbreken van (systemische) patronen en open te staan voor creatieve inzichten.

Ik geef geen wekelijkse groepslessen. Wel ben ik bereikbaar voor 1 op 1 sessies. Neem gerust contact op voor een afspraak via hilde@ruimtehouders.nl


Catrinus Mak – Bussum

De verbinding met het hogere heeft me altijd al aangesproken. Naast eerst allerlei andere cursussen en opleidingen gevolgd te hebben op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, beoefen ik sinds 2011 Qigong en geef ik al een aantal jaren les in Qigong.

In Yuan Gong en Ren Xue komt voor mij veel samen. Ze vormen voor mij een prachtig omvattend systeem om de  kwaliteiten van het universum en mensen bij elkaar te brengen. Recentelijk ben ik gestart met het geven van Yuan Gong lessen, die ik nu wekelijks geef. Omdat de natuur ook een sterk helende werking heeft, geef ik als het weer het toelaat ook buiten les. Verder organiseer ik reizen met Yuan Gong en natuurbeleving.

Meer informatie vind je op www.qigongnatuurlijk.nl


Hanneke Peters –  Gorredijk Friesland

Het beoefenen van Ren Xue Life Cultivation en Yuan Gong,  leert me om me te identificeren met het bewustzijn van mijn hart en met mijn ware zelf,  in plaats van met mijn ongezonde conditioneringen  en patronen. Dit helpt me om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen bestaan en niets of niemand aansprakelijk te houden voor mijn gemoedstoestand, wat er ook gebeurt. Door deze kennis dagelijks op mezelf toe te passen, blijf ik mezelf ontwikkelen en groeien mijn awareness en wisdom.

Sinds 2011 geef ik Qigonglessen, workshops en retreats in binnen- en buitenland. Als gekwalificeerd level 6 Ren Xue Teacher, Yuan Gong Master en Yuan Ming Therapeut nodig ik je van harte uit om eens te komen ervaren wat Ren Xue voor jou kan betekenen!

Meer informatie vind je op mijn website: www.qi-connection.com


Mieke Schaminee-Wijchen

Het beoefenen van Qigong heeft mijn bewustzijn van de wisselwerking van lichaam en geest vergroot. Ren Xue gaat verder dan alleen het fysiek beoefenen van Qigong. Het gaat over het cultiveren van je leven waardoor je welzijn verbetert. Het vraagt om serieus naar je onderliggende patronen te kijken en actief ongezonde patronen te vervangen door gezonde patronen. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om een kalme en vredige geest te creëren.

Als Yuan Gong leraar (level 3) èn coach wil ik mensen daarbij helpen. Ik zet bij mijn coaching ook het Enneagram, NLP, systemisch werk en Transactionele Analyse in.  Daarnaast ben ik zg. ACT-or. Dit betekent dat ik een ACT®-meting kan inzetten om je bewustzijn te vergroten.  ACT® is een snelle innovatieve methodiek die inzicht geeft in wat iemand bekrachtigt en wat iemand belemmert. Dit kan je ondersteunen bij het werken aan je (ongezonde) patronen.

Meer weten? Je kunt me contacten via Miekeschaminee@hotmail.com


Anne Vooijs-Rotterdam

Vanuit mijn passie voor het leven geef ik met veel plezier les in Yuan Qigong. Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot Yuan Ming (healing).

Na het volgen van diverse yoga-, pilates- en lichaamsbehandelingsopleidingen, bleef ik terugkeren naar Qigong. In Ren Xue heb ik totaliteit en creativiteit gevonden. Dit voelde als thuiskomen: het past volledig bij mijn gevoel, energie en bewustzijn.

Mijn kracht vat ik samen als ‘verbondenheid, sensitiviteit en rust’. Ik zie het als een uitdaging om mensen te stimuleren, zodat ze groeien naar een balans met een betere gezondheid, meer geluk en plezier in het leven. Ik werk vanuit een ‘open mind’ met een liefdevol hart en zoek altijd naar verbinding tussen ‘body, Qi en mind’.

In mijn lessen combineer ik Yuan Qigong soms met andere technieken, zoals yoga en pilates. Ik stem de les af op de behoefte van de groep. Daardoor is er voor alle deelnemers genoeg plezier en uitdaging.

Momenteel geef ik lessen online en ben op aanvraag beschikbaar voor individuele sessies, of groepslessen op locatie. Email: anne@yoqi.nl